L'HOME DE FAMILIA | L'INDUSTRIAL | EL POLÍTIC | L'ESCRIPTOR | L'ESPORTISTA
 
   
 


En el món de la política s'inicia en les files del partit de centre moderat Centristes de Catalunya-UCD, un partit polític espanyol d'àmbit català nascut en 1978 durant la Transició, que constituïa la representació a Catalunya del partit d'Adolfo Suárez, la UCD (Unión de Centro Democrático).

Junt amb el seu col·laborador i germà, crea el periòdic independent 'La Veu de Bellpuig', des d'on critica les accions del consistori i proposa solucions alternatives. Decideix presentar-se a les eleccions municipals de 1982 com a Cap de Llista del CDS i, després d'aconseguir molt bons resultats, comença la seva etapa de Regidor de Cultura de Bellpuig, fent costat a Convergència i Unió (CIU).

El seu sentiment patriòtic i nacionalista li duu a militar en Centristes de Catalunya-UCD fins que aquest partit es dissol després del desastre de la coalició que liderava Adolfo Suárez. Comença llavors la seva col·laboració amb el nou partit del CDS, fins que desapareix a les següents eleccions. Llavors decideix fundar un propi en 1983 a Balaguer sota el nom de 'Partit Lleidatà' i definit com una 'Força política lleidatana independent'. La pretensió de Josep Font era defensar les Terres de Ponent i que, en un futur, es plantegés la possibilitat que en les altres tres províncies catalanes es creessin partits similars per a desenvolupar una federació capaç de defensar els interessos de totes les comarques i crear alternatives polítiques, com evitar les majories parlamentàries, fer-se escoltar en els centres de poder polític i administratiu de Catalunya, evitar les discriminacions pròpies dels centralismes avassalladors, defensar la idiosincràsia de les nostres terres lleidatanes i evitar el sucursalisme.

Veu el video de l'espai electoral del Partit: