L'HOME DE FAMILIA | L'INDUSTRIAL | EL POLÍTIC | L'ESCRIPTOR | L'ESPORTISTA
 
   
 


Extractes del llibre 'Sentiment Català', escrit per Josep Font i Huguet:

"...
Doncs bé, aquí, damunt d'aquestes terres de Bellpuig, vaig néixer a l'hivern de l'any 1936, a les dues del matí del dia 26 de desembre. Any recordat per molts de nosaltres, per ésser aquest l'any de l'inici de la nostra darrera guerra civil.
Doncs sí, en aquell 26 de desembre vaig arribar al món dins una família de classe mitja -diguem-ne burgesia mitja catalana-. Sóc el tercer de cinc germans, i l'anomenat hereu segons els costums nostres. El pare, cap i suport de la llar, es dedicava al comerç i a la indústria derivada dels productes del camp. Si vols saber més sobre el pare del Josep, fes clic aquí. La mare tenia cura de les coses de la casa, sota els cànons d'una família tradicional catalana.
...
Per part paterna vinc de Montgai, -la Ribera del Sió-. La família Font és tradicionalment industrial. Per part de mare, la família sempre ha estat afincada a Sant Martí de Maldà, a causa de la seva tradició de gent de terres amb forta hisenda.
...
Dels meus progenitors he heredat, per part paterna: honradesa, treball, duresa i austeritat. I per part materna: amor a les nostres coses, sensibilitat i il·lusió. Així doncs, d'aquesta barreja de caràcters ha sortir un home amb dues personalitats. La d'una persona dedicada al treball dur i positiu, i la d'una altra persona, plena d'il·lusió i sensibilitat.
..."